Facebook

Amalgam

Amalgam är ett tandlagningsmaterial som funnits under en lång tid. Det innehåller 50% kvicksilver och resterande 50% består av andra metaller. Kvicksilvret i amalgamet utsöndras ständigt från tänderna och när man tuggar, borstar tänderna, äter sur/ het mat eller dricker heta drycker så utsöndras det en ännu större mängd. När du andas dras kvicksilverångorna ner till lungorna och via blodet forslas det vidare ut i kroppen, där det stör de biologiska processerna som ständigt pågår i våra kroppar.
Än farligare är de kvicksilverångor som slår sig ner i munnens och näshålans slemhinna varifrån kvicksilvret direkt sprids till skallhålan och hjärnan. Den här spridningen är allvarligare då kvicksilvret verkar starkare eftersom den inte späds ut som i blodomloppet. Även små doser blir genom detta sätt farligt för hjärnan.

Har man kvicksilver i kroppen kan man få en mängd olika symtom, bland annat trötthet, andningsbesvär, huvudvärk, blödande tandkött, eksem och olika psykiska besvär.

Numera används inte amalgam längre vid lagning av tänder. EU förbjöd Sverige att använda kvicksilver i tandlagning från och med november 2008. Lagningar i mun får inte göras med amalgam längre eftersom det är farligt och skadligt för miljön -inte för människan.

I dag använder man sig av olika plastmaterial vilka inte påverkar kroppen på samma sätt som amalgam.

Rekommendationer
Efter att jag sovit på en Solenergi filt i ca 1 månad så är mitt senadrag är nästan helt borta! Och jag som tidigare haft så problem att sova för att jag brukade få senadrag ungefär varannan timme på natten.Det känns helt fantastiskt!
Tyra
Mitt förtroende för Monica är till 100%, hon kan verkligen sin sak och brinner för det hon gör. Hon anpassar också massagen efter vilket behov man har vid besöket.
Monica är en fantastik och jag rekommenderar henne varmt.
Agneta
prev next