Facebook Boka tid direkt
Facebook

Recept

DRINK – att ha som mellanmål eller när man behöver extra Energi.

Den här drinken tillreder du enkelt själv med hjälp av en mixer/mixerstav.
Den innehåller underbara antiinflammatoriska örter såsom gurkmeja och ingefära, vilka även hjälper mot halsbränna och lugnar illamående och magbesvär.

Kurkumin är den aktiva ingrediensen i gurkmeja. När vi tillsätter svartpeppar till gurkmeja så ökar vi kurkuminets biotillgänglighet med 1.000 gånger vilket beror på den heta beståndsdelen Piperin som finns i svartpeppar. Så att använda så enkla metoder som att blanda gurkmeja och svartpeppar ökar du kroppens upptag av gurkmeja med 2.000 %!

Ingefäran har också en slemlösande, avslappnande och blodlösande effekt, för att nämna några. Den är en underbart värmande ört för matsmältningen och lugnar magen, lindrar förstoppning o dämpar väderspänningar. Magen och tarmarna stimuleras och produktionen av matsmältningsenzymer stiger. Den sätter fart på restprodukter och toxiner vilket förbättrar allmäntillståndet och stärker immunförsvaret.
Ingefäran stimulerar hjärtverksamheten och cirkulationen vilket kan ge en värmekänsla. Den fungerar slemlösande och stimulerande på lungorna.

Recept:

1/4 krm        Svartpeppar
½ tsk            Gurkmeja
1-2 krm        Ingefära
1 tsk              Nässelpulver, Vete- el Korngräs
1 msk            Nyponpulver
½-1 tsk        Kakaopulver
1 tsk              Lingon o rödbetspulver, el annat bärpulver
1 msk           Proteinpulver, t ex. Smoothieprotein (havreprotein), Pumpaprotein etc
1 msk           Olja t ex. Omega-3 olja
2-3 dl           Vatten
1 näve          Frysta bär
½-1              Banan

( Vid behov av extra energi, ta 1 tsk Ashwagandha- eller Schisandrapulver varannan vecka)

Det tar lite tid att blanda ihop den här drinken så ett tips är att i förväg blanda alla torra ingredienser portionsvis i mindre burkar. Det underlättar när man senare vill ta sig en drink.

Drick och Njut!

 

Ingefära för hälsan och kärleken

Ingefära är en tropisk meterhög liljeväxt. Det är de underjordiska knölstammarna som vi äter. De innehåller eteriska oljor och ett ämne som heter oleoresin vilket ger den skarpa ingefärssmaken. Idag odlas ingefära i Kina, Indien, Indonesien, Japan, Kenya, Jamaica och Australiska Queensland.

Ingefäran är bland annat slemlösande, matsmältningsfrämjande, antioxidant, cirkulationsstimulerande, avslappnande och blodlösande. Den är en underbart värmande ört för matsmältningen. Magen och tarmarna stimuleras och produktionen av matsmältningsenzymer stiger. Den sätter fart på restprodukter och toxiner vilket förbättrar allmäntillståndet och stärker immunförsvaret.

Den lugnar även magen, lindrar förstoppning och dämpar väderspänningar. Ingefäran stimulerar hjärtverksamheten och cirkulationen vilket kan ge en värmekänsla. Den fungerar slemlösande och stimulerande på lungorna. Mest vanlig är den i pulverform men idag hittar vi den färska i de flesta livsmedelsbutiker.

Den färska har mycket friskare smak än den torkade men måste skalas. Det gör du enklast om du först bryter den i bitar och sedan skalar den med potatisskalare. Den färska ingefäran håller bäst i kylskåp, men du kan även frysa in den. Frys in den skalad och riv den medan den fortfarande är fryst.

Några tips på användningsområden:

Vår lever är hårt belastad idag av bland annat stress och det höga tempo vi lever i. Därför behöver levern renas. Här kommer ett enkelt recept med ingefära som du kokar ihop själv, det är ett effektfullt medel som stimulerar leverns gallproduktion och fettomsättning.

3½ dl vatten
3 tsk malen ingefära
3 tsk gurkmeja
Kokas upp snabbt, låt dra 30 minuter, silas. Förvaras i kylskåp, hållbart i 14 dagar.
Dosering: 2 tsk före varje måltid under 14 dagar.

Lycka till med den fantastiska ingefäran.

 

Matsmältningsraketen

Ingefära, cayennpeppar och gurkmeja är kryddor som alla har läkande egenskaper och främjar matsmältningen. Röran bidrar till att födan lättare omvandlas till energi istället för fett samt hjälper kroppen att ta upp näringen bättre. Gurkmeja skyddar levern mot gifter och sänker kolesterolhalten.

Ingredienser:

1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk pressad citron
En knivsudd cayennpeppar
2 tsk vatten
1 msk honung

Gör så här:
Tag 1 tsk av blandingen före lunch och middag. Kan förvaras i kylskåp ca 3 dagar.

 

Guldmjölk

Guldmjölk är en underbar dryck som med fördel intas på kvällen och dess nyttigheter är utöver det vanliga. Detta uråldriga elixir bjuder på många fördelar så som att lindra smärta, öka immunförsvaret, vara avgiftande och minska inflammation. Både gurkmeja och ingefära är antiinflammatoriska örter som gör underverk för att bota halsbränna eller lugna illamående och magbesvär.

Kurkumin är den aktiva ingrediensen i gurkmeja. Lägg till svartpeppar till gurkmeja och det ökar kurkuminets biotillgänglighet med 1.000 gånger, detta på grund av den heta beståndsdelen Piperin som finns i svartpeppar. Just det, genom att blanda gurkmeja och svartpeppar ökar du kroppens upptag av gurkmeja med 2.000 %!

En av de viktigaste orsakerna till den låga tillgången på kurkumin i kroppen beror på dess låga löslighet i vatten. Därför kan du blanda gurkmeja med oljor, såsom kokosolja, linfröolja, olivolja etc.

 

Recept: Guldmjölk

Steg 1: Gurkmejapasta

0,5 dl gurkmeja
0,5 dl ingefära
1 tsk svartpeppar
2 dl vatten

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och rör om ordentligt. Värm på medelhög värme och rör hela tiden tills blandningen är en ganska tjock pasta. Det tar inte lång tid så gå inte bort ifrån kastrullen. Låt denna blandning svalna och förvara den sedan i en liten glasburk i kylen.

Steg 2: Guldmjölk

1 kopp mjölk av valfri sort
1 tsk gurkmejapasta
1 tsk kokosolja
1 tsk honung

Gör så här:
Värm mjölken till dricktemperatur. Blanda i övriga ingredienser, honung är känsligt för värme så tillsätt den allra sist.

Njut av denna fantastiska, hälsosamma, goda och kryddiga hälsomjölk!

Receptet på guldmjölk är hämtat från sapienti.se

Rekommendationer
Efter att jag sovit på en Solenergi filt i ca 1 månad så är mitt senadrag är nästan helt borta! Och jag som tidigare haft så problem att sova för att jag brukade få senadrag ungefär varannan timme på natten.Det känns helt fantastiskt!
Tyra
Mitt förtroende för Monica är till 100%, hon kan verkligen sin sak och brinner för det hon gör. Hon anpassar också massagen efter vilket behov man har vid besöket.
Monica är en fantastik och jag rekommenderar henne varmt.
Agneta
prev next