Facebook Boka tid direkt
Facebook

Behandlingar

Holistiskt Synsätt

Det är viktigt vilken inställning en terapeut har. En holistisk friskvårdsmassör arbetar efter sju livslagar vilka har sitt ursprung i den Buddistiska och Indiska livsfilosofin. Med det menas att de funderingar och problem som ev kommer till ytan under massagen, bearbetas genom dessa sju livslagar i syfte att hjälpa och stötta patienten så den lättare hittar sin egen kraft, storhet och förmåga.
Den holistiska synen ser till helheten – kropp, själ och ande. Tankar och känslor, att alla kroppens organ hänger ihop och samarbetar med varandra. Man behandlar inte bara en del, utan ser till orsaken och helheten.
Enligt den holistiska synen hänger vi alla samman, såväl i det lilla som i det stora, till en enda stor universell organism.

Det var några enkla förklarande rader om holism…

Hälsostatus

Vid en Hälsostatus får du en diagnos och en behandlingsplan för just dig, din kropp och själ, en helhetslösning som ska hjälpa dig må så bra som bara du kan. Har du kroniska besvär eller lider av någon speciell sjukdom så kombineras en Hälsostatus med förslag på naturmedicin och övriga preparat.
En Hälsostatus bokar du separat från övriga behandlingar genom att skicka mig ett mail på info@emsmassage.se eller sms på telnr:0702536976.
Förklara gärna dina besvär samt vad det är du önskar få hjälp med, vid bokningstillfället.

Holistisk friskvårdsmassage

Holistisk friskvårdsmassage ger en helhetsupplevelse där kroppen och själen kommer till ro. Själva massagen sätter igång kroppens egen läkande förmåga. Specialblandade oljor används under behandlingen. I vardagen blockeras vi ofta t ex när vi upplever rädsla, oro, stress, ilska, trauma osv. Dessa blockeringar resulterar ofta i obearbetade känslor vilka har en tendens att komma upp till ytan under en behandling, när det sker så bearbetas dessa genom samtal.

Beröring är ett grundläggande behov vi har och en upplevelse vi alla behöver för att må bra. Under massagen uppstår en djup vila och avslappning i både kropp och själ. Orsaken till smärta sitter sällan på samma ställe som där vi har ont. Under massagen används en olja med specialblandade örter, vilket ger en avslappnande balansering som tillsammans via samtalet ger kropp och själ god hjälp att hitta sin egen förmåga till självläkning.
Balanseringen påverkar också kroppens cirkulation med mål att skynda på den egna förmågan till läkning. Massagen kan även lösa upp blockeringar och ge den universella kraften möjlighet att arbeta fritt i vårt cirkulationssystem (vår kropp).

Massagen innehåller:

Stretchingflödesmassage

Vid stretchingflödesmassagen behandlar man både den djupa och ytliga muskelaturen med grundmassage, specialmassager, töjning och longering.


Medicinsk massage

Medicinsk massage bygger på den esoteriska läkekonsten där man ser till koppling och kommunikation mellan hudyta och var de inre organ finns. Hela behandlingen görs utifrån dina inre och/eller yttre besvär.


Dornterapi och ledbehandling

Dornterapi är en mjuk och försiktig manuell metod som ger ett enkelt och snabbt resultat, korrigerar blockeringar och förskjutningar hos ryggkotorna och dess leder.


Koppning

Koppning har anmärkningsvärd påverkan på stela och värkande muskler eftersom den förhöjer utsöndring av ledvätska. Koppning påverkar alla åkommor genom att man skapar ett tryck av dragning som ökar blodcirkulationen, en höjning av kroppstemperaturen, befrämjar hudmetabolismen, höjer svettkörtlarnas funktion och avlägsnar stagnerat gammalt blod.


Healing/ Balansering

Helande med livskraft kan göras genom handpåläggning, i rörelse eller som positiva tankar.
Balansering görs på kroppens energisystem.


Traumabehandling

Traumabearbetning genom en speciell lättmassage. Den här massagen lyfter upp och renar kropp- och cellminnen som länge varit nedtryckta av vårt rationella sinne. Mineral och vitaminbehov diagnostiseras.

Medicinsk Astrologi

När du försökt behandla kroniska tillstånd utan resultat, kan vi rekommendera medicinsk astrologi. Denna urgamla läkekonst räknar ut vilka svagheter din kropp bar med sig till detta liv. Genom denna analys får du råd om vilka mineraler och vitaminer som din kropp behöver stärkas upp med.

Rekommendationer
Efter att jag sovit på en Solenergi filt i ca 1 månad så är mitt senadrag är nästan helt borta! Och jag som tidigare haft så problem att sova för att jag brukade få senadrag ungefär varannan timme på natten.Det känns helt fantastiskt!
Tyra
Mitt förtroende för Monica är till 100%, hon kan verkligen sin sak och brinner för det hon gör. Hon anpassar också massagen efter vilket behov man har vid besöket.
Monica är en fantastik och jag rekommenderar henne varmt.
Agneta
prev next