Facebook Boka tid direkt
Facebook

Behandlingar

Holistiskt Synsätt

Det är viktigt vilken inställning en terapeut har. En holistisk friskvårdsmassör arbetar efter sju livslagar vilka har sitt ursprung i den Buddistiska och Indiska livsfilosofin. Med det menas att de funderingar och problem som ev kommer till ytan under massagen, bearbetas genom dessa sju livslagar i syfte att hjälpa och stötta patienten så den lättare hittar sin egen kraft, storhet och förmåga.
Den holistiska synen ser till helheten – kropp, själ och ande. Tankar och känslor, att alla kroppens organ hänger ihop och samarbetar med varandra. Man behandlar inte bara en del, utan ser till orsaken och helheten.
Enligt den holistiska synen hänger vi alla samman, såväl i det lilla som i det stora, till en enda stor universell organism.

Det var några enkla förklarande rader om holism…

 

Holistisk friskvårdsmassage

Holistisk friskvårdsmassage ger en helhetsupplevelse där kroppen och själen kommer till ro. Själva massagen sätter igång kroppens egen läkande förmåga. Specialblandade oljor används under behandlingen. I vardagen blockeras vi ofta t ex när vi upplever rädsla, oro, stress, ilska, trauma osv. Dessa blockeringar resulterar ofta i obearbetade känslor vilka har en tendens att komma upp till ytan under en session, när det sker så kan de t ex bearbetas genom samtal.

Beröring är ett grundläggande behov vi har och en upplevelse vi alla behöver för att må bra. Under massagen kan en djup vila och avslappning i både kropp och själ uppstå. Orsaken till smärta sitter sällan på samma ställe som där vi har ont. Under massagen används en olja med specialblandade örter, vilket ger en avslappnande balansering som tillsammans via samtal mm ger kropp och själ god hjälp att hitta sin egen förmåga till självläkning.
Balanseringen påverkar också kroppens cirkulation med mål att skynda på den egna förmågan till läkning. Massagen kan ev lösa upp blockeringar och ge den universella kraften möjlighet att arbeta fritt i vårt cirkulationssystem, vår kropp.

Massagen innehåller:

Medicinsk massage

Medicinsk massage bygger på den esoteriska läkekonsten där man ser till koppling och kommunikation mellan hudyta och var de inre organen finns. Hela behandlingen görs utifrån dina inre och /eller yttre besvär.

Healing/ Balansering

Helande med livskraft kan göras genom handpåläggning, i rörelse eller som positiva tankar.
Balansering görs på kroppens energisystem.

Öronljusbehanding

Känn eldens magi och låt dig ledas in i en välgörande avslappningsstund. Öronljus har sitt ursprung i naturfolkens månghundraåriga kultur. De verkar på ett rent fysikaliskt sätt lugnande och befriande och används sedan årtionden med framgång av terapeuter inom naturläkekonsten. Unna dig denna traditionella indianska välgörande ritual, slappna av och upplev en befriande känsla.

Båda öronen behandlas alltid och den här behandlingen ger en avslappning för trumhinnan, skapar tryckutjämning och en mjuk ”massage” och värmande känsla för öronen.

För de allra flesta kommer känslan relativt omgående efter behandlingen och kan spontant även medföra en lättare näsandning.

Käkledsbehandling

Behandling av käkleden  –  1h bokas, beräknad behandlingstid ca 45 min.

En käkledsbehandling släpper på spänningarna kring käkled, huvud och nacke och har en positiv och avslappnande effekt på resten av kroppen då käkleden har en mycket stark koppling till nervsystemet.

De vanligaste besvären är muskulära och kan oftast relateras till överanvändning som t ex tandgnissling och pressning. Tandgnissling innebär att tänderna gnids mot varandra under nattsömnen. En annan variant är att ”pressa tänder”, ett annat uttryck är att du biter ihop. Kraften som då utvecklas mot tänderna är så stark att det i vissa fall leder till att tandfyllningar går sönder. I båda fallen så innebär det en överbelastning av käkmuskularturen som blir trötta och ger smärta i käken och /eller huvudvärk.


Vad innebär en behandling?

Själva käkledsbehandlingen tar ca 45 min men när du bokar så registreras 1h. Jag går under denna tid igenom hela käkmuskulaturen och använder en rad olika tekniker. Dina käkmuskler kommer att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Jag behandlar även inuti munnen. I övrigt går jag igenom nacke/hals och släpper på spänningar som där finns.

Jag använder handskar vid behandling inne i munnen.


Hur ofta måste man gå?

Efter första behandlingstillfället känner de flesta en stor skillnad i käken, men även att nattsömnen förbättras. Det rekommenderas 4-8 gånger tills att allt släppt, men upplevelsen är individuell.


Vanliga symptom vid käkledsbesvär:

Övrig information:

 

Lymfmassage

Lymfmassage kan hjälpa dig att avlägsna slaggprodukter som lagrats och även hjälpa kroppen att hålla ett jämnare näringsflöde. Blockeringar kan uppstå i lymfsystemet pga alla miljögifter som numera finns i riklig mängd, men också pga mediciner, stress, felaktig andning, rökning, för lite vätskeintag och dåliga matvanor. Genom massage stimuleras lymfmotoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare samt löser upp lymfstockningar i vävnaderna, vilket ger en friskare och smidigare vävnad. Lymfmassagen hjälper till att föra bort vätska och slagg ur systemet. Ytterligare och mer djupgående information hittar du här: lymsystemet.se 

Lymfmassage rekommenderas även för gravida från v.13 och framåt, för att hjälpa till att hålla igång lymfsystem och blodcirkulation.

Välj helst 90 eller 120 min då du bokar lymfmassage allra första gången, och likaså om du har lite mer problem med t ex vätskeansamling, tyngdkänsla och värk i ben eller armar. Med 90 eller 120 minuters massage hinner vi gå mer på djupet.

Mer information om lymfsystemet finner du här:  lymfsystemet.se  


Lätt beröring:

Lymfmassage är en helkroppsmassage, där vi ofta jobbar mer djupgående med massage av enskilda kroppsdelar. Det beror på vilken form av problematik du som kund har. Massagen skiljer sig från övrig massage, då man arbetar med ett lätt fast grepp i lymfans riktning. Syftet med lymfmassage är att leda bort lymfvätska från svullna områden med skadade lymfnoder (lymfknutor) till friska områden, där vätskan kan tas om hand. Dessutom arbetar vi med att mjuka upp kroppsvävnad som blivit förtätad och där lymfvätskan inte kan passera så bra. Man arbetar med en relativt lätt beröring och bearbetar vätskan i ”rätt” riktning. Används för hårda grepp, protesterar systemet och kan då ha motsatt effekt. Har du som kund problem med förtätad vävnad som ligger och blockerar, så behöver den bearbetas lite djupare och det kan göra lite ont. Det är väldigt vanligt med ansamling av vätska och förtätad vävnad kring exempelvis ärr, på låren, invid armhålor och bäcken. Massagen är riktigt effektiv och får fart på lymfan.


Lymfans funktion:

Lymfan är en klar vätska som cirkulerar runt i vår kropp i ett lymfsystem som i stort sett följer blodådrorna. Blodet tillför kroppen näringsämnen och syre medan lymfan samlar upp vävnadsvätskan som sipprar ut från kärlen, filtrerar och rensar den från avfallsprodukter som sedan försvinner vidare ut via njurar, galla/lever och andning etc. Den renade vätskan leds tillbaka ut i blodet igen. Lymfbanorna är kroppens avloppssystem, som “städar bort” vätska och slaggprodukter och hjälper kroppen att hålla ett jämnt näringsflöde. Lymfsystemet är kroppens och vårt eget detoxsystem. Det tar inte bara hand om slaggprodukter utan också t ex bakterier, virus och cancerceller mm.

Lymfmassage kan t ex hjälpa till med:

Lymfmassage 90 och 120 min – första gången

Första gången så går vi igenom din bakgrund och hur läget är just nu för att sedan göra en lätt lymfmassage för att se hur just din kropp reagerar på att få igång systemet. De flesta känner sig lättare, lite piggare och med mindre smärta redan efter första sessionen, men man kan även få en första försämring. Optimalt är att man till en början gör behandlingen 3 gånger under en månad, eller om möjligt inom 2 veckor, för att få igång flödet ordentligt, för vissa kan det t o m ta fler gånger än så. Klienten får även hjälp med att komma igång med egenvård och kan då utföra en lättare massage själv mellan sessionerna. Har man inte möjlighet att komma 3 gånger på kort tid så är en lymfmassage inte bortkastad, det är ett steg i rätt riktning, en stunds återhämtning och klienten får verktyg för att kunna ta hand om sig själv på ett bra sätt! Lymfsystemet är en viktig del av kroppens immunförsvar som avlägsnar gamla/skadade/främmande celler. Det är kroppens avfallstransport från vävnader och kroppens mjukdelar – dvs. hud, fettväv, muskler mm. Dagligen får vi i oss slaggprodukter via kost, dryck, hud och andning. Andra saker som kan göra lymfsystemet trögare är bl a skador och ärrvävnader, förkylningar och infektioner eller sprutstick, insektsbett eller monotona rörelser. Lymfsystemet behöver hjälp bl a med massage för att få hjälp att ta bort hinder och skapa bättre flöde. Denna massage passar alla men speciellt för dig som har spända muskler, känner svullnad i kroppen, trötthetssymptom, har återkommande förkylningar eller smärta och domningar. Massagen är en mjuk behandlingsmetod med fokus på huden och bindväven där man jobbar med djupandning, tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Skador i form av ärr och svullnad bearbetas lite extra för att lossa eventuella blockeringar som hindrar ett fritt flöde.

Obs: Kom ca 10 min före din 1:a session, så att du hinner fylla i en hälsodeklaration innan massagen.

Lätt lymfmassage 60 minuter

Här kan du som kund välja mellan att få en ytterst lätt lymfmassage för hela kroppen, eller endast lymfmassage på framsidan, eller så endast överkroppen. Ta gärna minst 90 minuters lymfmassage emellanåt så hela kroppen får en rejäl genomgång. Lymfsystemet är en viktig del av kroppens immunförsvar som avlägsnar gamla/skadade/främmande celler. Det är kroppens avfallstransport från vävnader och kroppens mjukdelar – dvs. hud, fettväv, muskler mm. Dagligen får vi i oss slaggprodukter via kost, dryck, hud och andning. Andra saker som kan göra lymfsystemet trögare är bl a skador och ärrvävnader, förkylningar och infektioner eller sprutstick och insektsbett eller monotona rörelser. Lymfsystemet behöver hjälp bl a med massage för att få bort hindren och skapa bättre flöde. Denna massage passar alla men speciellt för dig som har spända muskler, känner svullnad i kroppen, trötthetssymptom, har återkommande förkylningar eller smärta och domningar. Massagen är en mjuk metod med fokus på huden och bindväven där man jobbar med djupandning, tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Skador i form av ärr och svullnad bearbetas lite extra för att lossa eventuella blockeringar som hindrar ett fritt flöde.

Obs: Kom ca 10 min före din 1:a session, så att du hinner fylla i en hälsodeklaration innan massagen.

Egenvård för lymfsystemet med egenmassage – 1 gång gratis efter din andra el tredje lymfmassage

Instruktioner om egenvård, för dig som vill lära dig mer om vad du kan göra för att hjälpa till att öka ditt lymfflöde. Fokus under denna stund blir att lära ut egenmassage och kort prata lite om vad du utöver massagen själv kan göra. T ex andning, kost, klädval, träning etc. Har du ett trögt lymfsystem så räcker det inte bara med att gå på lymfmassage. För den bästa effekten är det väldigt viktigt med den tid du lägger ner hemma. Massagen är enkel att göra, tar inte lång tid att och anpassas efter just dina behov. OBS: Detta besök är helt gratis efter din andra eller tredje behandling av lymfmassage, antingen 2 x 90 min eller 1 x 90 min + 2 x 60 min. Ord. pris är annars 450 kr för det här besöket, likaså om du vill repetera egenvården..

Lymfmassage ersätter inte traditionell sjukvård, utan skall ses som ett komplement till den.

Rekommendationer
prev next