Facebook Boka tid direkt
Facebook

Varför massage

Människan har i allmänhet ett stort behov av beröring. Massage får oss att må bra och den stärker vår fysiska och psykiska hälsa. Massage kan även hjälpa oss att få ett bättre immunförsvar och på så sätt förebygga ev sjukdomar.
Vid beröring utsöndras hormonet oxytocin som ger lugn och harmoni, hormonet sänker även blodtrycket och minskar halterna av stresshormon. Massage kan ge ökad blodcirkulation, bättre matsmältning, lindra smärta och påskynda läkning.


Vad är massage?

Under en massage behandlar man muskelspänningar, ev muskelförkortningar och muskelknutar. Det kan göras i såväl akut läge som i förebyggande syfte. Våra muskler påverkas ofta negativt av allt från känslomässiga tillstånd såsom stress, oro och ilska men också av monotona rörelser och stillasittande arbete.
Massagen ger en ökad stimulans i musklerna som ger en bättre syreupptagningsförmåga och gör att musklerna blir mer elastiska och smidiga. Även vårat nervsystem kan få sig en positiv skjuts med förbättrad kroppstemperatur, vätskebalans och blodcirkulation. Allt det här skapar också en förbättrad koncentration och en bättre fungerande mage och tarm.

 

Hur ofta kan/bör man gå på massage?

Det kan vara så att man efter en massage direkt känner att ens besvär har lindrats men det är viktigt komma ihåg att kroppen bör underhållas regelbundet i förebyggande syfte för att undvika akuta åtgärder.
Har man mycket besvär och en spänd kropp rekommenderar jag ändå att man kommer tillbaka på massage med 1-2v intervall, men det är viktigt komma ihåg att lyssna till den egna kroppen och dess behov.

Rekommendationer
prev next