Facebook Boka tid direkt
Facebook

Käkledsbehandling – Ny behandlingsform!

on 3 jun 2022Vanliga symptom vid käkledsbesvär:

Varför käkledsmassage?

En käkledsbehandling släpper på spänningarna kring käkled, huvud och nacke och har en positiv och avslappnande effekt på resten av kroppen då käkleden har en mycket stark koppling till nervsystemet.

De vanligaste besvären är muskulära och kan oftast relateras till överanvändning som t ex tandgnissling och pressning. Tandgnissling innebär att tänderna gnids mot varandra under nattsömnen. En annan variant är att ”pressa tänder”, ett annat uttryck är att du biter ihop. Kraften som då utvecklas mot tänderna är så stark att det i vissa fall leder till att tandfyllningar går sönder. I båda fallen så innebär det en överbelastning av käkmuskularturen som blir trötta och ger smärta i käken och /eller huvudvärk.

Vad innebär en behandling?

Själva käkledsbehandlingen tar ca 45 min men när du bokar så registreras 1h. Jag går under denna tid igenom hela käkmuskulaturen och använder en rad olika tekniker. Dina käkmuskler kommer att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Jag behandlar även inuti munnen. I övrigt går jag igenom nacke/hals och släpper på spänningar som där finns.

Jag använder handskar vid behandling inne i munnen.

Rekommendationer
prev next